Gizlilik Politikası

Son Güncelleme: 26/11/2020

Meloknows Bilgi Teknolojileri ve Reklam Hizmetleri Anonim Şirketi (“Melo,” “bizi/bize,” "biz," ya da “bizim”); www.meloknows.com web sitemizi (“Web Sitesi(leri)”), mobil uygulamalarımızı (“Uygulamalar”) ve diğer ürün, hizmet ve özelliklerimizi kullanımınız dahilinde gizliliğinizi korumaya ve bunlara saygı göstermeye kararlıdır. (Web Sitesi, Uygulamalar ve diğer içerik, hizmet ve ürünler işbu Gizlilik Politikası dahilinde birlikte “Ürün” ve/veya “Ürünler” olarak anılacaktır. Ürünler, Melo’nun tek taraflı inisiyatifine bağlı olarak muhtelif zamanlarda güncellenebilir.) Bu gizlilik politikası (“Gizlilik Politikası”) ve yine burada atıfta bulunulan diğer dokümanlar, Ürünlerle bağlantılı olarak sizlerden topladığımız yahut sizler tarafından sağlanan kişisel verilerin işlenmesine ait esasları ortaya koymaktadır. Kişisel verilerinizle ilgili uygulamalarımızı ve kişisel verilerinizi nasıl toplayacağımızı, kullanacağımızı ve açıklayacağımızı anlamak için lütfen aşağıda yer alan hususları dikkatlice okuyunuz.

1. TOPLAYABİLECEĞİMİZ VERİLER

Sizinle ilişkili şu verileri toplayabilir ve işleyebiliriz:

• Şunları da içeren kişisel veriler; örneğin, adınız ve soyadınız, e-posta adresiniz, şifreniz ve bazı durumlarda telefon numaranız, Ürünlerin kullanımı ile ilgili veriler ve aşağıda yer alan 4. Maddede ayrıntılı olarak açıklandığı üzere sizi bireysel olarak tanımlayabilecek veya sizinle bireysel olarak çevrimiçi iletişime imkân tanıyabilecek izleme teknolojileri tarafından toplanan veriler.

• Melo, kredi veya banka kartı (“Ödeme Kartı”) verisi toplamaz ve işlemez. Uygulama içi satın almalara ilişkin Ödeme Kartı verileri Apple ve Google tarafından toplanmaktadır. Web Sitesi aracılığı ile yapılan satın almalara ilişkin olarak Ödeme Kartı verileri ise ödeme hizmeti sağlayıcılarımız tarafından toplanıp işlenmektedir. Söz konusu servis sağlayıcılar, bize genellikle sakladıkları verileri kullanarak ek satın almalar yapmanızı sağlayan benzersiz ve anonim bir “token”, kart türü, kartınızın son kullanma tarihi, fatura adresi ve kart numaranızın son dört hanesi gibi birtakım sınırlı veriyi sunmaktadır.

• İşletim sistemi sürümü, cihaz tipi ve sistem performans verileri türünden Cihaz Bilgileri.

• Madde 4’te detaylarıyla açıklandığı üzere izleme teknolojileri yoluyla toplanan veriler.

• Ürünleri “Arkadaşını Getir” sistemimiz üzerinden kullanmak üzere Arkadaşınızı davet etmek istediğinizde, sizden kendilerinin ad soyad ve e-posta adresi bilgilerini istiyor olacağız. Bu verileri ise onları Ürünlere dahil olmaları yönündeki davetimizi göndermek için kullanacağız. Söz konusu verileri yalnızca davetiye göndermek ve “Arkadaşını Getir” programımızın verimliliğini izlemek amacıyla saklıyoruz. Eğer Arkadaşlarınız kendilerine ait verileri silmemizi isterlerse, davetiyelerde tarif edilecek vazgeçme adımlarını izleyerek ya da contact@meloknows.com adresine bir adet e-posta göndererek her daim yapabilirler.

2. GİZLİLİK VE GÜVENLİK

Kişisel verilerinizin güvenliği bizim için çok önemlidir. Bu minvalde bize sunduğunuz kişisel verileri iletimleri esnasında ve edinilmeleri sonrasında korumak için genel kabul görmüş standartları takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Kişisel verilerinizin güvenliğine ilişkin herhangi bir sorunuz varsa, bize contact@meloknows.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kişisel verilerinizi, aşağıda yer alan “Kişisel Verilerin Açıklanması” bölümünde sayılanlar dışında, yürürlükteki düzenlemelerde tanımlanan nitelikte bir açık rıza olmaksızın üçüncü taraflarla paylaşmıyoruz.

3. BÜLTENLER VE DİĞER ELEKTRONİK İLETİŞİM

Melo tarafından e-posta ve/veya anlık bildirimler aracılığıyla promosyon içerikleri almak üzere bültenlerimize kaydolursanız, sunduğunuz verileri talep ettiğiniz iletişimi sürdürmek üzere kullanacağımızı belirtmek isteriz. Söz konusu e-posta iletileri altında yer alan “Aboneliği İptal Et” butonuna tıklayarak veya contact@meloknows.com adresine başvurarak ticari ileti aboneliğinizi iptal etmek istediğinizi bize bildirebilirsiniz. Bu yöndeki talebinizin hemen ardından sizi e-posta listemizden çıkaracağız. Anlık bildirimler almak istemiyorsanız, bunları cihazınızın üzerinden kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Telefon numaranızı; Uygulamalarımıza ait bağlantıların bulunduğu SMS’ler almak gibi hususi amaçlar dahilinde bizimle doğrudan veya üçüncü bir taraf dolayımıyla paylaşmanız halinde, tarafınıza bu amaçlara yönelik SMS’ler gönderilebilecektir (“SMS Hizmeti”). Bu hizmet kapsamında bazı hallerde standart SMS ücretini ödemeniz gerekebileceğini de hatırlatmak isteriz. Lütfen istediğiniz her an bu hizmetten ayrılabileceğinizi unutmayın.

4. İZLEME TEKNOLOJİLERİ

Melo, analiz (analytics) şirketi ortakları ile birlikte çerezler, işaretçiler, etiketler ve komut dosyaları gibi teknolojiler kullanır. Bu sayede; tıpkı kullanıcı adı ve şifrenizi bir kez girdiğinizde açılan her yeni sayfada söz konusu veri girişinin otomatik olarak hatırlanıyor olması örneğindeki gibi, aynı verileri birden fazla kez girme zahmetine gerek kalmaz. Ürünleri kullanımınız esnasında yaşadığınız deneyimin ölçümlenmesi de yine bu teknolojiler vasıtasıyla mümkün olmaktadır.

Ürünlere ait reklam faaliyetlerini yönetebilmek için Google ve Facebook gibi üçüncü taraflarla iş ortaklığı yapıyoruz. Üçüncü taraf iş ortaklarımız, sizlere yeniden hedefleme (retargeting) nev’inden reklamlar sunabilmek maksadıyla veri toplayabilmek için çerez vb. teknolojileri kullanabilir. Bu doğrultuda izleme teknolojilerine karşı oluşturduğunuz sinyallere (ör: Do-Not-Track, “DNT”) her daim olması gerektiği gibi yanıt veremeyebiliriz. İnternette gezinme verilerinizin davranışsal reklamcılık amacıyla kullanılmasının önüne nasıl geçilebileceği de dahil olmak üzere, ilgi alanına dayalı reklamlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.aboutads.info/choices adresini ziyaret edebilirsiniz. Her koşulda, bunun size reklam gösterilmemesi anlamına gelmeyeceğini lütfen unutmayın. Söz konusu üçüncü taraf platformlarında genel-geçer reklamlar almaya devam edebilirsiniz. Diğer taraftan Google hesabınız üzerinde reklam tercihlerini değiştirmek de sizin için işlevsel bir çözüm olabilir.

Kullanıcılar, Ürünlere; üçüncü taraf platformlarında yer alan içeriklerimizi yahut sponsorlu reklamlarımızı tıklamak suretiyle eriştiklerinde bu durumdan haberdar olabilmek için üçüncü taraf izleyicileri kullanıyoruz. Ürünlerimiz, istatistiksel verileri toplamak için Google Analytics kodlarını kullanır. Google Analytics, Ürünleri ziyaret edenlerin sayısını ve Ürünlerin kullanım hacimlerini doğru bir şekilde tahmin etmemize yardımcı olacak çerezler barındırmaktadır. Tüm bunlar, Ürünlerin herhangi bir anda en hızlı şekilde çalışmasını sağlayacak iyileştirmeleri yapabilmek için gereklidir. Google Analytics'in bu verileri nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi için www.google.com/analytics adresini ziyaret edin.

Yukarıda arz ve izah edilen izleyicileri yürürlükte bulunan yasal düzenlemelerin müsaade ettiği sınırlar dahilinde kullanabilmek için rızanızı alacağız.

Melo tarafından kullanılan çerezlerin türleri, faaliyetlerinin nasıl kısıtlanabileceği ile bunları tarayıcınızın ayarları üzerinden ne şekilde devre dışı bırakabileceğiniz gibi konular hakkında daha fazla bilgi için lütfen Melo Knows Çerez Politikası’na göz atın.

MOBİL ANALİZ (ANALYTICS)

Akıllı telefonunuzda kullandığınız mobil uygulamamızın işlevsellik durumunu daha verimli şekilde analiz edebilmek için mobil analiz (analytics) yazılımları kullanıyoruz. Bu yazılımlar, Ürünler ile ne sıklıkta etkileşime girdiğiniz, Ürünler içerisinde meydana gelen olaylar, toplu kullanım ve performans verileri ve Uygulamaların nereden indirildiği gibi verileri kaydedebilir ve işleyebilir. Mobil analiz yazılımı dahilinde depoladığımız verileri, mobil uygulama üzerinden ilettiğiniz kişisel verilere bağlayabiliriz.

LOG DOSYALARI

Çoğu web sitesinde olduğu gibi belirli verileri topluyor ve otomatik olarak log dosyalarında saklıyoruz. Bu veriler İnternet Protokolü (IP) adreslerini, tarayıcı türünü, internet servis sağlayıcısını (ISP), yönlendirme ve çıkış sayfalarını, işletim sistemini, tarih ve zaman damgasını ve/veya tıklama verilerini içerebilir.

E-posta bültenimizi HTML biçiminde alırsanız, bülteni açtığınızda bu durum tarafımıza bildirilir. Aynı şekilde bültendeki bağlantılara yaptığınız tıklamalar da kaydedilir. Bu veriler ve diğer istatistikler, içeriğimizin o an itibariyle ne çapta ilgi uyandırdığını tespit etmek ve bahis konusu içeriğe ilişkin gelecekteki kararlarımızı daha sağlıklı verebilmek için birlikte kullanılır.

5. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Ürünler vasıtasıyla bize sunduğunuz tüm veriler istisnai durumlar haricinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bulunan güvenli sunucularda saklanır. Bunun yanında tüm ödeme işlemleri de SSL teknolojisi kullanılarak şifrelenecektir. Ödemeye ilişkin veriler, ödeme hizmeti servis sağlayıcımız tarafından saklanacak olup bu veriler hiçbir şekilde Melo sunucularına aktarılmaz. Size, Ürünler’in belirli bölümlerine erişmenizi sağlayan bir şifre verdiğimizde yahut söz konusu şifre bizzat sizin tarafınızdan oluşturulduğunda bu şifreyi gizli tutmak bütünüyle sizin sorumluluğunuzdadır. Şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı ve sık sık değiştirmenizi öneririz. İnternet üzerinden veri iletimi ne yazık ki hiçbir risk barındırmayan ve bütünüyle güvenli bir yol değildir. Kişisel verilerinizi korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacak olsak da Ürünlere iletilmekte olan verilerinizin güvenliğini garanti edemeyiz. İletim esnasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa dair risk size aittir. Ancak verilerinizi güvenli şekilde aldıktan sonra herhangi bir yetkisiz erişim durumunun ortaya çıkmaması için bir dizi detaylı prosedür ile birlikte oldukça katı güvenlik tedbirleri uyguluyoruz.

6. KURUMSAL PAYLAŞIM VE DİĞER TOPLULUKLAR

Melo her ne kadar bir tüketici ürünleri şirketi olsa da her geçen gün Ürünleri çalışanlarına ve üyelerine sunmak isteyen büyük tüketici topluluklarının (şirketler, üniversiteler, hastaneler, vb.) (“Topluluklar”) ilgisini çekmektedir. Ürünleri, bir Topluluk tarafından sağlanan erişim kodu yahut o gün itibariyle uygulanacak başkaca bir yolla kayıt olarak kullanmaya başladıysanız, ("Topluluk Aboneliği") Topluluğun; e-posta adresinize, Ürünleri kullanmaya başladığınız kayıt tarihine ve Ürünleri son kullandığınız tarihe erişimi olabileceğini unutmayınız. Ek olarak Topluluk, anonimleştirilmiş genel kullanım verilerine de erişim sağlayabilir. Topluluk tüm bunların yanında ancak ve ancak yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca tespit edilen usule uygun olarak bu tür bir paylaşım için rıza vermeniz halinde bireysel kullanım verilerinize de erişebilir.

7. TEK SEFERLİK GİRİŞ

Google Sign-In gibi oturum açma hizmetlerini kullanarak Ürünlerimizde oturum açabilirsiniz. Bu hizmetler kimliğinizi doğrular, size belirli kişisel verileri (adınız ve e-posta adresiniz gibi) bizimle paylaşma ve kayıt formunu otomatik olarak doldurma seçeneği sunar. Google Sign-In gibi hizmetler, Ürünlerimizdeki etkinliğinizle ilgili gelişmeleri ağınızdaki diğer kullanıcılarla paylaşabilmeniz için profil sayfanıza veri gönderme gibi seçenekler de sunmaktadır.

8. VERİ HAKLARI

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) paylaşıma konu veriler ve bu verilerin nasıl kullanılacağına ilişkin daha fazla şeffaflık sağlamak ve bireylere kişisel verileri üzerinde daha etkin bir kontrol sunabilmek üzere tasarlanmış düzenlemelerdir.

Bu doğrultuda, şeffaflık ve kişisel verilere gösterdiğimiz özen ekseninde birbirleri ile çok büyük ölçüde paralellik arz eden KVKK ve GDPR düzenlemelerini tüm dünyadaki kullanıcılarımız açısından üstün bir standart olarak kabul ederek uyguluyoruz.

Yürürlükteki düzenlemeler uyarınca, verilerinize ilişkin temel haklarınız bunlarla sınırlı olmamak üzere şu şekildedir:

Erişim Hakkı: Veri sahibi, kişisel verilerine ve aşağıdaki bilgilere erişme hakkına sahiptir: (i) Veri işleme amaçları (ii) İlgili kişisel veri kategorileri (iii) Kişisel verilerin açıklandığı veya açıklanacağı alıcılar veya alıcı kategorileri (iv) Kişisel verilerin saklanması açısından öngörülen süre (v) Otomatik karar alma mekanizmasının kullanılıp kullanılmadığı ile eğer kullanılıyorsa bunun sonuçları. Ürünlerdeki "Kişisel Bilgilerim" sekmeleri aracılığıyla bu tür verilerin kolayca görüntülenebilmesi için bir müstakil ekranlar sağlıyoruz.

Düzeltme Hakkı: Veri sahibi, kendisi ile ilgili doğru olmayan kişisel verilerin düzeltilmesini isteme hakkına sahiptir.

Unutulma Hakkı: Veri sahibi, kendisi ile ilgili kişisel verilerin herhangi bir gecikmeye mahal verilmeksizin silinmesini talep etme hakkına sahiptir. Melo, talep üzerine verilerinizi, sizi bireysel olarak tanımlamak üzere asla yeniden yapılandırılamayacak şekilde kalıcı ve geri alınamaz bir biçimde anonimleştirecektir. Ancak, bu mutlak bir hak değildir ve Melo’nun bu tür verileri tutmak için yasal veya meşru gerekçeleri olabilir.

İşleme Faaliyetlerini Kısıtlama Hakkı: Veri sahibi; kişisel verilerin doğruluğuna veri sahibi tarafından itiraz edilmesi, işleme faaliyetinin yasa dışı olması veya şirketin ürün ya da hizmetlerini sunmak için artık kişisel verilere ihtiyaç duymaması gibi hallerde işleme faaliyetini kısıtlama hakkına sahiptir.

Veri Taşınabilirliği Hakkı: Veri sahibi; kendisi ile ilgili olarak Melo’ya sağlamış olduğu kişisel verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilecek bir formatta talep etme hakkına sahiptir. Ayrıca veri sahibinin, Melo’nun herhangi bir engellemesi ile karşılaşmaksızın bu verileri rakip olsun olmasın başka bir şirkete iletme hakkı da mevcuttur. Bu hak yalnızca kişisel verilerinizin işlenmesi sizin rızanıza veya bir sözleşmeye dayanıyorsa ve bu işlem otomatik yollarla gerçekleşmişse geçerlidir.

İtiraz Hakkı: Veri sahibi kişisel verilerinin işlenmesine itiraz etme hakkına sahiptir. Bununla birlikte, Melo, işlemeye devam etmek için birtakım zorlayıcı meşru gerekçelere dayanabilir. Kişisel verileriniz doğrudan pazarlama amacıyla işlendiğinde, istediğiniz zaman bu verilerin işlenmesine itiraz etme hakkına sahip olduğunuzu hatırlatırız. Özellikle, bu hakkı, alınan ticari iletilerin en altında bulunan “Abonelikten Çık” butonuna tıklayarak veya Melo hesabınıza giriş yapıp buradaki talimatları uygulayarak ve gizlilik tercihlerinizi yöneterek kullanabilirsiniz.

Yetkili Denetim Otoritesine Şikayette Bulunma Hakkı: Melo’nun kişisel veri koruma uygulamaları hakkında şikayette bulunmak için denetim otoritesiyle iletişim kurabilirsiniz.

İstediğiniz zaman değiştirmek veya güncellemek üzere, bir çevrimiçi hesap aracılığıyla veya contact@meloknows.com adresine e-posta göndererek kişisel verilerinize erişebilirsiniz. Talebinize yürürlükteki düzenlemelere uygun olarak makul bir zaman dilimi içinde cevap vereceğiz.

9. VERİLERİN KULLANIMI

Topladığımız verileri aşağıdaki şekillerde kullanıyoruz:

10. KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMAÇLARI

Melo’nun; GDPR ve KVKK’nın ilgili hükümleri uyarınca sahip olduğu meşru menfaatler ile kişisel veri işleme amaçları aşağıda yer aldığı gibidir:

Melo ile aranızda akdedilen ve Ürünleri kullanımınızdan (sipariş ve ödeme de dahil olmak üzere) kaynaklanacak veri işleme faaliyetlerine dair hükümler de ihtiva eden sözleşmedeki (Melo Knows Hüküm & Koşullar) koşulların yerine getirilmesi;

Melo’nun kişisel verilerin işlenmesindeki meşru menfaatleri, daha spesifik olarak şu şekildedir:

11. KİŞİSEL VERİLERİN AÇIKLANMASI

Kişisel verilerinizi grup şirketleri, hissedarlar ve bağlı ortaklıkları da dahil olmak üzere grubumuzun herhangi bir üyesine açıklayabiliriz. Aynı zamanda bu verileri aşağıda yer alan hâl ve durumlarda üçüncü kişilerle paylaşabiliriz:

12. VERİ SAKLAMA

Kişisel verileriniz Melo tarafından işbu tarih itibariyle yürürlükte olan düzenlemeler uyarınca tespit edilen sürelerde saklanmaktadır. Şöyle ki:

Diğer tüm veriler ise ticari ve operasyonel amaçlarımızın yerine getirilebilmesi için gereklilik arz eden süre boyunca hukuki yükümlülüklerimize uygun olarak saklanır.

13. İŞLEME FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RIZANIN GERİ ALINMASI

Birtakım işleme faaliyetleri ile ilgili olarak yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca tespit edilen usule uygun olarak rıza vermeniz halinde bu rızayı contact@meloknows.com adresine e-posta göndererek her daim geri alabilirsiniz.

14. ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİNE AİT BAĞLANTILAR

Ürünler kimi zaman, iş ortağı networklerimizin, reklam verenlerimizin ve bağlı kuruluşlarımızın Ürünlerine ve/veya web sitelerine yönelen bağlantılar içerebilir. Bu bağlantılara tıklarken, söz konusu harici web sitelerinin kendilerine ait müstakil gizlilik politikaları olduğunu ve bu web siteleri veya politikaları ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmediğimizi lütfen unutmayın. Lütfen, mevzubahis web sitelerine herhangi bir kişisel veri göndermeden önce bu politikaları kontrol ettiğinizden emin olun.

15. SOSYAL MEDYA ARAÇLARI

Ürünlerimiz, Facebook “Beğen” düğmesi ve “Paylaş” düğmesi gibi araçları veya birtakım “mini programları” içerebilir. Bu araçlar; İnternet Protokolü (IP) adresinizi veya hangi sayfayı ziyaret ettiğiniz gibi verileri toplayabilir ve özelliklerinin düzgün çalışmasını sağlayabilmek için çerez kullanabilir. Söz konusu sosyal medya araçları üçüncü bir taraf aracılığı ile sunuluyor olabilir. Bu araçlarla girdiğiniz etkileşimin o aracı sağlayan şirketlere ait gizlilik politikaları üzerinden yönetildiğini lütfen unutmayın.

16. MELO’NUN KÜÇÜKLER TARAFINDAN KULLANIMI

        

Kayıtlı bir kullanıcı olarak üye olabilmek için 18 yaşında yahut kendi iliniz, bölgeniz veya ülkenizde yasal olarak kabul edilen erginlik yaşında olmanız gerekmektedir. 18 yaşının ya da yasal erginlik yaşının altında olan kimseler Ürünleri yalnızca veli veya vasilerinin rızası ve gözetimi ile onlara ait hesapların altında kullanabilirler.

17. GİZLİLİK POLİTİKASINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

İşbu Gizlilik Politikası’nı, veri uygulamalarımıza ilişkin nihai değişiklikleri yansıtmak üzere her daim güncelleyebiliriz. Eğer politikalarımızda herhangi bir maddi değişiklik yaparsak, söz konusu değişiklikler yürürlüğe girmeden önce sizleri Ürün içi bildirimler, e-postalar ve başkaca yol ve yöntemlerle bilgilendireceğiz. Her durumda gizlilik uygulamalarımızla ilgili en güncel bilgileri ihtiva eden bu sayfayı periyodik olarak gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

18. DİĞER ÜLKELERE VERİ AKTARIMI

Yukarıda Melo’nun kişisel verilerinizi açıklayabileceği belirtilen bağlı kuruluşlar, hizmet sağlayıcılar veya diğer üçüncü taraflar, bulunduğunuz ülke sınırları dışında -özellikle Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği, İsviçre ve Birleşik Krallık sınırları dışında mukim olabilir.

Böyle bir durumda Melo yürürlükteki düzenlemeler uyarınca; KVK Kurumu veya Avrupa Komisyonu onaylı Standart Sözleşme Klozları’nın kullanımı da dahil olmak üzere kişisel verilerinizin yeterli düzeyde korunmasını sağlayacak tüm kurumsal ve teknik önlemlerin alınmasını talep edecektir.

Meloknows Bilgi Teknolojileri ve Reklam Hizmetleri Anonim Şirketi

Ortabayır Mahallesi, Şair Çelebi Sokak, Gürtaş İş Merkezi, No: 1/3  Kağıthane/İSTANBUL